Over Elite

Welkom bij Elite Neede

Elite B.V. is een zelfstandig en ambitieus familiebedrijf met een rijke historie. Al sinds 1957 zijn vakmanschap en ambacht onze drijfveer. Dankzij onze gewaardeerde producten en persoonlijke benadering zijn wij uitgegroeid tot een volwaardig partner voor iedere horecaondernemer en foodprofessional. Dat durven we met gepaste trots te zeggen.

Wij willen ondernemers helpen om hun klanten nog meer te laten genieten van onze producten. Daarom koesteren wij onze klanten, staan we altijd voor ze klaar en staan we open voor suggesties, ideeën of verbeteringen. Onze medewerkers begrijpen als geen ander waar het om draait en denken graag met u mee. Samen staan we sterk!

Wij hechten aan onze ambachtelijke bereidingswijze en koesteren onze authentieke recepturen. Dankzij deze kwaliteitsfilosofie zijn we onder ondernemers vooral bekend geworden met onze geweldige bami- en nasisnacks. Volgens kenners misschien wel de állerlekkerste die je kan kopen en daar zijn wij uitermate trots op!

Daarom gebruiken wij uitsluitend de best mogelijke ingrediënten om u de lekkerste producten te bezorgen. Niet alleen voor onze bami- en nasisnacks maar ook voor onze andere producten doen wij geen concessies. Zo gebruiken we échte kipfilet in onze Kipcrush® en Kipburger en selecteren we de allerbeste kruiden en specerijen voor onze Jamballa®saus. Bij Elite staan smaak en topkwaliteit voorop. Daarom zeggen wij; kies voor Elite als het écht goed mag zijn.

Constante productontwikkeling en vernieuwing staan bij ons centraal, denk bijvoorbeeld aan onze snacksaus Joppie® Original en de in 2018 geïntroduceerde Joppie® Beetje Pittig. Dagelijks dragen zo'n 200 medewerkers bij aan de ontwikkeling van de allerlekkerste snacks, salades en sauzen. Deze producten vinden vooral hun weg naar de foodservice markt en dan met name het fast service kanaal. Wij werken met passie en toewijding aan onze missie om een gewaardeerde partner te zijn van onze klanten in foodservice. Wij helpen ondernemers ondernemen!

Directie en commercieel team

Harry Niemeijer

Robert Niemeijer

Commercieel directeur

Sietze Jonker

Manager Sales Operations

Pleun van Halm

National accountmanager

Frans Schadenberg

Key accountmanager Deutschland

Ger Peters

Koen van Oorschot

Rayonmanager Noord Nederland

Peter Fabriek

Rayonmanager

Vacature rayonmanager Noord-West Nederland

Patricia Wuijster

Peter Vonk

Rudy Bleumink

Rayonmanager

Vacature rayonmanager Midden Nederland

Anita Hilgerink

Irma Niemeijer

Nina Luttikhold

Teamleider Verkoopbinnendienst

Susan Karnebeek

Manuela Mönnink

De historie

Het succes van Elite is gevormd door de nuchtere en no-nonsens handelsgeest van Harry Niemeijer Sr. Naar eigen zeggen en met de nodige zelfspot, was zijn succes te danken aan ‘onkunde en hard werken’. Achter deze ironie stak echter de wilskracht die in 1957 de basis legde voor het bedrijf. Elite dankt haar huidige omvang en onderscheidende positie in de markt aan het voortzetten van zijn markant ondernemerschap.

De toen 23-jarige Harry Sr. kwam als melkbezorger regelmatig op de toenmalige vliegbasis Twente waar hij ook handel dreef in eieren en vleeswaren. Al snel ontdekte hij dat er onder de militairen ook vraag was naar goede snacks. Zo kwam hij op het idee om in moeders keuken zelf nasiballen te gaan maken. De eerste provisorisch bereide nasiballen vonden meteen gretig aftrek onder de militairen en nog geen drie maanden later was de keuken al te klein!

In de daaropvolgende jaren bouwde Harry Sr. de kleinschalige productie in rap tempo uit. Niet alleen de productielocaties werden groter en moderner, maar ook het assortiment breidde langzaam uit. Wat altijd bleef was de pioniersgeest, het streven naar de allerbeste kwaliteit en de ambachtelijke bereidingswijze.

Toen Harry Sr. In 2000 kwam te overlijden werd deze filosofie onder leiding van zijn beide zonen Robert en Harry verder uitgebouwd. De ambitieuze en inventieve broers wisten het bedrijfspand verder te moderniseren en uit te bouwen. Hiermee creëerden zij een moderne en toekomstbestendige basis waarop Elite verder kan groeien. Wat bleef is de kwaliteits- en ambachtsfilosofie die tot op de dag van vandaag springlevend en actueler dan ooit is!